Şansın Küləyi və Ekran İşığı

Forum dédié aux discussions générales

Şansın Küləyi və Ekran İşığı

Messagepar 6963jade » Hier, 14:09

Mən həmişə hesab etmişəm ki, həyatda hər şeyin öz vaxtı var. Bəzən elə olur ki, günlər bir-birinin eyni surəti kimi keçir, bəzən isə elə bir an gəlir ki, sanki içinə yeni bir hava dolur. Bu yaxınlarda başıma gələn hadisə məni bir daha əmin etdi ki, bəzən sadəcə axışa buraxmaq və kiçik şeylərdən zövq almaq lazımdır.

Peşəm dizaynerdir. Gün boyu kompüter ekranına baxıb rənglər, xətlər və formalarla oynayıram. Axşamlar isə beynim elə yorulur ki, heç nə düşünmək istəmirəm. Bir müddət əvvəl iş yüküm o qədər artmışdı ki, həftə sonları da kompüter arxasında keçirirdim. Bir axşam, artıq saat gecə yarısına yaxın idi, işi bitirdim və anladım ki, sadəcə ekrandan uzaqlaşmaq istəmirəm, amma beynimi də boş saxlamaq istəmirəm. Elə həmin an yadıma düşdü ki, bir dostum keçən il onlayn kazino saytlarında oynamağa başladığını və bunun ona gündəlik stressdən qurtulmaq üçün bir növ terapiya olduğunu demişdi. Mən əvvəllər belə şeylərə şübhə ilə yanaşırdım, amma həmin axşam sadəcə maraq xatirinə bir neçə sayta baxmağa qərar verdim.

Bir neçə saytı açıb bağladım, çoxu mürəkkəb görünürdü, interfeysləri qarışıq idi. Sonra Mostbet saytına rast gəldim. Dizaynı təmiz idi, hər şey aydın yerləşdirilmişdi. Qeydiyyatdan keçdim, çünki yeni istifadəçilər üçün mostbet bônus təklif etdiklərini gördüm. Bu, mənim üçün sadəcə bir başlanğıc nöqtəsi idi, böyük gözləntilərim yox idi. Sadəcə bir neçə manat qoyub, kiçik məbləğlərlə oynamağa başladım. İlk günlər heç nə qazanmadım, amma itirdiyim məbləğlər də məni narahat etmirdi, çünki məqsədim qazanmaq deyil, sadəcə beynimi bir az dincəltmək idi.

Təxminən iki həftə keçdi. Artıq axşamlar işdən sonra yarım saat-da olsa, sevimli oyunlarımı oynayırdım. Ən çox “Book of Ra” və “Gates of Olympus” kimi slotları sevirdim. Onların qrafikası, səsləri məni sanki başqa bir aləmə aparırdı. Bir axşam “Sweet Bonanza” oynayırdım. Balansım azalmışdı, amma davam etdim. Birdən ekranda elə bir kombinasiya düşdü ki, qazancım balansımı xeyli artırdı. Bu, böyük bir məbləğ deyildi, amma o an hiss etdiyim sevinc əsl idi. Sanki uzun müddət yorğunluqdan sonra dərin bir nəfəs almışdım.

Bir neçə gün sonra Mostbet-dən mənə bir bildiriş gəldi: hesabıma mostbet bônus əlavə olunmuşdu. Bu, sadəcə bir bonus deyildi, həm də oyun zamanı əlavə şans demək idi. Həmin bonusla bir neçə fərqli oyun sınadım. “Book of Dead” oynayarkən kiçik bir uduş əldə etdim, sonra “Starburst”da yenə bir az qazandım. Amma ən maraqlısı “Mega Moolah” idi. Oyunun progressiv jackpot-u var idi, amma mən ona heç ümid etmirdim. Sadəcə kiçik məbləğlərlə fırladırdım. Bir dəfə elə oldu ki, ekranda üç simvol düzüldü və mən kiçik bir jackpot qazandım. Bu, minlərlə manat deyildi, amma mənim üçün kifayət qədər böyük idi. Əsas odur ki, o an hiss etdiyim emosiya əvəzolunmaz idi.

Bu hadisədən sonra bir müddət oyunlara ara verdim. Çünki başa düşdüm ki, hər şeyin dozası yaxşıdır. Amma bir ay sonra yenidən Mostbet-ə qayıtdım. Bu dəfə fərqli bir yanaşma ilə. Artıq oyunu sadəcə əyləncə kimi qəbul edirdim, qazanmağı hədəf qoymurdum. Yenə mostbet bônus təklifindən istifadə etdim və bu dəfə “Gonzo’s Quest” oyununu sınadım. Oyunun mexanikası maraqlı idi, hər fırlatmada daşlar düşürdü və yeni kombinasiyalar yaranırdı. Bir neçə dəfə böyük uduş əldə etməsəm də, prosesin özü mənə zövq verirdi. Elə bil ki, hər fırlatma kiçik bir kəşf idi.

Bu təcrübə mənə bir neçə vacib şey öyrətdi. Birincisi, həyatda hər şeyə balanslı yanaşmaq lazımdır. Oyun da, iş də, istirahət də. İkincisi, uduş və ya uduzmaq həyatın bir hissəsidir, amma əsas olan prosesdən zövq almaqdır. Üçüncüsü, bəzən sadəcə axışa buraxmaq lazımdır. Mən o axşam qazanmasaydım da, yenə də o oyunları oynayacaqdım, çünki onlar mənə stressdən qurtulmaqda kömək edirdi.

Bir dəfə dostlarımla söhbət edərkən bu mövzunu açdım. Onlardan biri dedi ki, onlayn oyunlar sadəcə pul itirmək üçündür. Mən ona dedim ki, hər şey sənin yanaşmandan asılıdır. Əgər sən sadəcə əylənmək üçün oynayırsansa və itirdiyin məbləğ sənin büdcənə ziyan vurmursa, bu, sadəcə bir hobbidir. Amma əgər sən bunu qazanc mənbəyi kimi görürsənsə, o zaman risklər də böyük olur. Mən özüm üçün bir qayda qoydum: ayda müəyyən bir məbləğdən çox xərcləmirəm və uduşlarımı dərhal çıxarıram. Bu, mənə nəzarəti əldə saxlamağa kömək edir.

Bu yaxınlarda yenə Mostbet-ə girdim. Yeni bir oyun əlavə olunmuşdu: “Sugar Rush”. Şəkərli mövzusu və parlaq rəngləri ilə diqqətimi çəkdi. Bir neçə dəfə oynadım, kiçik uduşlar əldə etdim. Sonra mostbet bônus yenidən hesabıma düşdü və mən onu “Sugar Rush”da istifadə etdim. Bu dəfə böyük bir qazanc olmadı, amma oyunun özü mənə kifayət qədər zövq verdi. Elə bil ki, hər fırlatma kiçik bir şəkər bombası idi və mən onların partlayışından həzz alırdım.

Bu təcrübədən sonra mən artıq onlayn oyunlara fərqli baxıram. Onlar mənim üçün sadəcə bir qaçış yolu deyil, həm də bir növ meditasiya. Ekrana baxanda beynim sakitləşir, günün yorğunluğu keçir. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram, amma əsas odur ki, bu proses mənə zövq verir. Və hər dəfə oynayanda yadıma düşür ki, həyatda hər şey keçicidir, əsas olan anı yaşamaqdır.

Bəlkə də bu hekayə kiməsə sadəlövh görünə bilər. Amma mən inanıram ki, hər insanın özünə uyğun bir istirahət yolu var. Kimisi kitab oxuyur, kimisi idman edir, kimisi də onlayn oyunlar oynayır. Əsas olan odur ki, bu yol sənə zərər verməsin və səni xoşbəxt etsin. Mənim üçün bu yol Mostbet və onun təklif etdiyi oyunlar oldu. Və mən bu yolda özümü tapdım, özümü daha yaxşı tanıdım və ən əsası, həyatın kiçik sevinclərindən zövq almağı öyrəndim.
6963jade
Rare Card
Rare Card

Retourner vers Discussions générales