Onlayn Oyunlarda Tapdığım Balans

Forum dédié aux discussions générales

Onlayn Oyunlarda Tapdığım Balans

Messagepar 6963jade » Aujourd’hui, 09:22

Hər şey adi bir axşam söhbəti ilə başladı. İşdən sonra dostlarla oturub çay içirdik, söhbət hansısa serialdan tutmuş, kimin nə qazandığına qədər getdi. Mən də danışdım ki, son vaxtlar işdən sonra beynimi boşaltmaq üçün nəsə axtarıram. Kitab oxumaq yorucu gəlir, film izləmək də bir müddətdən sonra eyni şeyə çevrilir. Dostlarımdan biri güldü və dedi ki, bəs niyə onlayn oyunları yoxlamırsan? Əvvəlcə fikirləşdim ki, bu mənim üçün deyil. Axı mən heç vaxt qumarı ciddi qəbul etməmişəm. Amma maraq insanı hara aparmaz, elə deyilmi?

Bir neçə gün sonra, gecə yata bilməyəndə telefonu əlimə götürdüm və sadəcə araşdırmağa başladım. Fərqli platformalar, fərqli oyunlar, fərqli rəylər... Hamısı bir-birinə bənzəyirdi, amma bir sayt diqqətimi çəkdi. Dizaynı sadə idi, izahı aydın, bonus şərtləri də ağlabatan görünürdü. Elə orada qeydiyyatdan keçdim. İlk günlərdə heç nə qazanmadım, sadəcə oyunların necə işlədiyini öyrənirdim. Hansı simvollar nə qazandırır, hansı bonuslar nə vaxt aktiv olur, kеşbek necə hesablanır... Bunların hamısı mənim üçün yeni bir dünya idi.

Yadımdadır, ilk dəfə real pul yatıranda əllərim bir az əsirdi. Cəmi iyirmi manat idi, amma yenə də için için gərginlik hiss edirdim. Elə bil ki, nəyisə itirməkdən qorxurdum, amma eyni zamanda da için için bir həyəcan vardı. O gün oyunlardan birində kiçik bir məbləğ uddum. Böyük deyildi, amma məni təəccübləndirən uduşun ölçüsü deyildi — prosesin özü idi. Simvolların düzülüşü, səsin effekti, ekranda yanan işıqlar... Bütün bunlar insanı içinə çəkirdi. O gecə başa düşdüm ki, bu sadəcə pul qazanmaq deyil, həm də bir növ əyləncədir. Amma təbii ki, həddini bilmək lazımdır.

Bir neçə həftə sonra artıq öz strategiyamı formalaşdırmışdım. Hansı oyunlarda daha çox vaxt keçirmək, hansı bonuslardan istifadə etmək, nə vaxt dayanmaq... Hər şey öz axarına düşmüşdü. Dostlarım məndən soruşurdular ki, hansı platformada oynayırsan? Mən də açıq deyirdim ki, mostbet multi mənim üçün ən rahat seçim oldu. Çünki istifadəçi interfeysi sadədir, oyun seçimi genişdir və ən əsası, hər hansı sual yarandıqda dəstək xidməti tez cavab verir. Bu, mənim üçün vacib idi. Çünki əvvəllər başqa yerlərdə problem yaşamışdım və cavab gözləməkdən bezmişdim.

Yay aylarında işdən bir həftə icazə götürdüm. Evdə qalmağı qərara aldım, çünki hər yer isti idi və səyahət etmək istəmirdim. Həmin həftə ərzində oyunlara daha çox vaxt ayırdım. Gündüzlər kitab oxuyur, axşamlar isə onlayn oyunlarda vaxt keçirirdim. Bir axşam qəribə bir şey oldu. Oyunlardan birində ardıcıl olaraq bir neçə dəfə uduzdum. Adətən belə hallarda dayanıram, çünki bilirəm ki, uduzmaq zolağı insanı daha çox itirməyə sövq edir. Amma həmin gün nəsə məni saxladı. Sadəcə oturdum və bir az gözlədim. Sonra fikirləşdim ki, bəlkə başqa oyuna keçim. Elə etdim də. Və elə həmin oyunda kiçik bir bonus qazandım. Bu, böyük bir məbləğ deyildi, amma mənə göstərdi ki, bəzən sadəcə istiqaməti dəyişmək kifayətdir.

Sentyabr ayında işə qayıtdım və oyunlara ayırdığım vaxt azaldı. Amma tamamilə də tərk etmədim. Çünki başa düşdüm ki, bu, mənim üçün bir növ istirahət üsuludur. Günün sonunda oturub yarım saat oyun oynamaq, beynimi boşaltmaq üçün yaxşı bir yoldur. Əsas odur ki, həddini aşmayasan və bunu ciddi bir gəlir mənbəyi kimi görməyəsən. Mən heç vaxt böyük uduşlar arxasınca qaçmamışam. Sadəcə prosesin özündən zövq alıram. Əgər qazanıramsa, əla. Uduzuramsa, bu da oyunun bir hissəsidir.

Bir dəfə iş yoldaşlarımla söhbət zamanı mövzu qumara gəldi. Hamı öz təcrübəsindən danışırdı, kimsə uduzduğundan şikayət edirdi, kimsə isə heç vaxt yaxınlaşmadığını deyirdi. Mən də öz təcrübəmi paylaşdım. Dedim ki, mostbet multi platformasında oynayıram və bu, mənim üçün sadəcə bir əyləncədir. Bəziləri təəccübləndi, bəziləri isə maraqlandı. Amma mən heç kimə tövsiyə etmədim ki, mütləq oynasınlar. Çünki bu, hər kəsin öz seçimidir. Kimsə bunu sevir, kimsə yox. Əsas olan odur ki, insan özünü tanısın və nə istədiyini bilsin.

Oktyabr ayında kiçik bir hadisə oldu. Bir axşam oyunlardan birində bir neçə saat keçirdim və sonda qazandığım məbləğ məni təəccübləndirdi. Bu, aylıq maaşımdan az idi, amma yenə də xoş bir sürpriz idi. Həmin pulu dərhal xərcləmədim. Bir müddət saxladım, sonra isə özümə kiçik bir hədiyyə aldım. Bu, mənə göstərdi ki, əgər ağıllı oynayırsansa, bu hobbi həm əyləncə, həm də kiçik bir gəlir mənbəyi ola bilər. Amma təkrar edirəm, əsas olan balansdır.

Noyabr ayında işlər çoxaldı və demək olar ki, oyunlara heç vaxt ayıra bilmədim. Bir həftə tamamilə açmadım. Sonra bir axşam oturub yenidən daxil oldum. Gördüm ki, hesabımda kiçik bir keşbek yığılıb. Bu, mənə xoş gəldi. Çünki heç nə etmədən belə bir az geri qaytarılma almaq yaxşı hissdir. Həmin gecə bir neçə oyun oynadım və yenidən öz ritmimi tapdım. Başa düşdüm ki, bu hobbi mənim üçün sadəcə bir qaçış yolu deyil, həm də bir növ intizam məşqidir. Çünki özünü saxlaya bilmirsənsə, bu iş sənə ziyan verə bilər.

Dekabr ayında dostlarla Yeni il barədə danışırdıq. Kimsə səyahət planlaşdırırdı, kimsə evdə qalmaq istəyirdi. Mən isə sadəcə istirahət etmək istəyirdim. Həmin günlərdə oyunlara bir az daha çox vaxt ayırdım. Çünki iş yükü azalmışdı və boş vaxtım çox idi. Bir axşam böyük olmayan, amma xoş bir uduş əldə etdim. Bu, mənə Yeni il üçün kiçik bir hədiyyə kimi gəldi. Həmin pulu ailəmə xərclədim. Onlara kiçik hədiyyələr aldım. Bu, mənə daha çox sevinc gətirdi, nəinki uduşun özü.

İndi geriyə baxanda görürəm ki, bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Əsas olan odur ki, hər şeydə balans lazımdır. İstər işdə, istər istirahətdə, istərsə də əyləncədə. Onlayn oyunlar mənim üçün bir qaçış yolu deyil, sadəcə bir hobbidir. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt bunu həyatımın mərkəzinə qoymamışam. Çünki bilirəm ki, həyatda ən vacib şey sağlamlıq, ailə və dostlardır. Qalan hər şey sadəcə bir əyləncədir.

Əgər kimsə məndən soruşsa ki, bu işə başlamağa dəyərmi, mən deyərdim ki, hər şey sənin özündən asılıdır. Əgər özünü idarə edə bilirsənsə, bu, sadəcə bir hobbi olaraq qala bilər. Əgər yoxsa, o zaman heç başlamamaq daha yaxşıdır. Mən öz təcrübəmdən danışıram və deyirəm ki, mənim üçün bu, müsbət bir təcrübə oldu. Amma bu o demək deyil ki, hər kəs üçün belə olacaq. Hər kəs öz qərarını özü verməlidir.

Sonda onu deyim ki, həyatda ən gözəl şey kiçik anlardan zövq almaqdır. İstər bir fincan qəhvə, istər yaxşı bir söhbət, istərsə də bir neçə dəqiqəlik oyun. Əsas olan odur ki, bu anlar səni yormasın, əksinə, enerji versin. Mənim üçün onlayn oyunlar belə bir şeydir. Sadəcə bir az əyləncə, bir az həyəcan və bir az da şans. Və bu şansı düzgün istifadə etmək lazımdır. Çünki hər şeyin həddi var və həddini bilmək ən böyük müdriklikdir.
6963jade
Rare Card
Rare Card

Retourner vers Discussions générales