Apk-ni yükləyəndə həyatım da yeniləndi

Forum dédié aux discussions générales

Apk-ni yükləyəndə həyatım da yeniləndi

Messagepar 6963jade » 01 Juin 2026, 22:16

Həyatınızda elə anlar olur ki, hər şey bir anda dəyişir. O dəyişiklik bəzən böyük bir qərar, bəzən də kiçik bir təsadüf nəticəsində baş verir. Mənim hekayəm ikinci variantdır. Kiçik bir təsadüf, bir yükləmə düyməsi və bir gecəlik cəsarət.

Adım Lalədir. 26 yaşım var, universitetdə oxuyuram. Qiyabi şöbədə. Gündüz işləyirəm, axşam dərslərə gedirəm. Yuxuya vaxt az qalır, dincəlməyə isə heç vaxt. Bazar günləri mənim yeganə istirahət günümdür. Həmin istirahət günlərindən birində də hər şey baş verdi.

Düzü, qumar oyunlarına marağım heç vaxt olmayıb. Evdə atam zar atardı, qonaqlar gələndə. Mən də qaçardım otağıma. Çünki bilirdim ki, o zarın ardınca söyüş, sonra da dalaş gəlir. Bəlkə də elə buna görə qumar sözü mənim üçün həmişə pis bir şey ifadə edib. Amma taleyimə bax ki, həmin bazar günü dostum Günel mənə mesaj yazdı: “Lalə, gəl bir oyun yükləyim sənə. Vaxt keçir, pul da qazanırsan”. Güldüm. Dedim: “Günel, sən ağlını itirmisən?” Cavab verdi: “Sadəcə dene, zərər yoxdu”.

Axşam saatlarında boş oturmuşdum. Dərslərə hazırlığı bitirmişdim. Evdə tək idim. Yağış vururdu pəncərələrə. Canım sıxılırdı. Günelin sözü yadıma düşdü. Fikirləşdim: “Bəlkə, doğrudan da, baxım nədi?” Telefonumu götürüb axtarışa yazdım. Çox çəkmədi ki, istədiyimi tapdım. Ekranda düymə göründü: mostbet apk yüklə. Barmağım titrəyərək basdım. Yükləmə başladı. Bir dəqiqə, iki dəqiqə. Telefonumda yeni işarə peyda oldu. Həyəcanlı idim. Bilirdim ki, yeni bir şeyə başlayıram, amma nəyə başladığımı hələ bilmirdim.

Proqramı açdım. Qeydiyyat. Adımı, nömrəmi yazdım. İlk baxışda hər şey rahat görünürdü. Oyunların siyahısı uzun idi, başım qarışdı. Amma içimdə bir səs deyirdi: “Sən bacarırsan”. Cibimdə nə qədər pul var idi? O vaxt işdən yenicə maaş almışdım, amma o pula toxunmaq istəməzdim. Əlimdə ehtiyat üçün saxladığım 15 manat vardı. Oynamağa qərar verdim. Qayda qoydum: “Əgər bu 15 manat getsə, bağlayıram, bir daha bu həftə açmıram”. Bunu özümə and içdim.

Başlamaq üçün ən sadə oyunu seçdim. Adı “The Dog House” idi. Şəkli gülməli idi – balaca itlər. Mərci 0.2 manat qoydum. Fırladım. Heç nə. Yenə fırladım. Yenə heç nə. 15 manat 12-yə, 12 8-ə, 8 5-ə düşdü. Ürəyim sıxılırdı. Dedim: “Bəsdir, bu axmaqlıqdır”. Dayanmaq istədim. Amma dayanmadım. Niyə? Çünki beynimdən keçən fikir məni saxladı: “Bir də fırlat, sonra bağla”.

O bir fırlanma hər şeyi dəyişdi. Ekranda itlər bir-birinin ardınca düşməyə başladı. Üç eyni it, dörd eyni it. Ekran sarı rəngə boyandı. “Bonus” sözü çıxdı. Pulsuz fırlanmalar başladı. Nə baş verdiyini anlamadım. Sadəcə soldakı rəqəmin artdığını gördüm: 5 manat, 8 manat, 15 manat, 28 manat, 42 manat, 67 manat. Dayandı. 67 manat. Mən oturduğum yerdə donub qalmışdım.

67 manat. 15-i 67 elədi. Mən qazanmışdım. Həyatımda ilk dəfə qumar oynayıb qazanmışdım. Hiss etdiyim hiss? Təəccüb, sevinc və bir az da qorxu. Bəli, qorxu. Çünki bilirdim ki, bu hiss asılılıq yarada bilər. Həmin gecə öz-özümə söz verdim: “Lalə, sən qaydalı oynayacaqsan”. Həmin qaydaları yazıb telefonumun qeydlərində saxladım. Qayda 1: ayırdığın puldan artığını oynama. Qayda 2: uduzsan dayan. Qayda 3: böyük udsan da dayan.

Növbəti gün işdə hamıdan fərqli idim. Gülümsəyirdim. Səbəbini bilmirdilər. Mən də demədim. Həftə sonu yenə mostbet apk yüklə düyməsini axtarmadım, çünki proqram artıq telefonumda idi. Sadəcə açdım. Bu dəfə 20 manat ayırdım. Yeni qaydalarımla oynadım. Qazandım da – 44 manat. Dayandım. Növbəti həftə 25 manat ayırdım. Uduzdum. Dayandım. Qəzəblənmədim, təəssüflənmədim. Çünki qaydalarım qaydalar idi.

Bir ay keçdi. Xalis qazancım 210 manat idi. O pulla özümə nə aldım? Bahalı bir şey yox. Bir neçə kitab, bir ayaqqabı, bir də anama qızılgül. Kiçik şeylər. Amma bu kiçik şeylər mənə böyük bir dərs öyrətdi: şans həqiqətən var. Amma şansı idarə etmək də var. Mən idarə etməyi seçdim.

İndi hərdən dostlarım soruşur: “Lalə, hələ də oynayırsan?” Deyirəm: “Bəli, amma qaydalarımla”. Onlar gülürlər. Amma mən bilirəm ki, gülmək üçün bir səbəb yoxdur. Çünki mən apk-ni yükləyəndə təkcə oyun yükləmədim. Mən öz sərhədlərimi, öz qaydalarımı, öz intizamımı da yüklədim. Və bu yükləmə mənə heç bir universitetdə öyrətmədikləri bir şeyi öyrətdi: bəzən ən böyük qələbə udmaq deyil, dayanmağı bilməkdir. Mən dayanmağı bildim. Və bu hiss, inanın, 210 manatdan çox dəyərlidir. Hələ də oxuyuram, hələ də işləyirəm, hələ də yoruluram. Amma artıq bilirəm ki, axşamlar evə gələndə bir seçimim var. Mən də öz seçimimi edirəm. Ağılla. Qaydalarla. Sevgi ilə yox, amma hörmətlə. Özümə və puluma hörmətlə. Və bu hörməti mənə bir apk öyrətdi. Kim bilir, bəlkə də həyatda ən gözlənilməz müəllimlər ən gözlənilməz yerlərdən çıxır. Mənim müəllimim də ekranda gizlənmişdi. Onu tapmaq üçün sadəcə cəsarət lazım idi. Mən də tapdım.
6963jade
Rare Card
Rare Card

Retourner vers Discussions générales